• https://www.equitherapie.be/wp-content/uploads/2016/03/coaching1-810x251.jpg
  • https://www.equitherapie.be/wp-content/uploads/2016/03/coaching3-960x251.jpg
  • https://www.equitherapie.be/wp-content/uploads/2016/03/fullsizeoutput_6a5-960x251.jpeg

Ik kwam in het midden van een relatiecrisis bij Evelien terecht. Ik wist met mezelf geen blijf meer, wist niet meer hoe ik me thuis kon gedragen of zelfs wie ik was en wat ik wilde.
Dit werd al onmiddellijk duidelijk bij de paarden. Ik wist niet hoe ik moest gaan kennis maken, laat staan welk paard ik moest kiezen om mee te werken. De paarden pikten die signalen al direct op. Zhyghano werd heel onrustig in mijn aanwezigheid en ging regelmatig van mij lopen. Cas liet me bij simpele opdrachten heel duidelijk goed voelen dat hij niet goed wist wat ik nu eigenlijk wilde van hem. Ze hielden mij de spiegel voor dat ik al jaren zo afgestemd was op wat anderen van mij verwachtten dat het heel moeilijk voor mij was om nog te voelen wat ik zelf wilde. Ik was gelukkig als anderen rondom mij tevreden en gelukkig waren. En als ik zelf iets wou, dan slaagde ik er niet in om dat duidelijk over te brengen.

De paarden en Evelien hebben mij heel rustig, geduldig en duidelijk begeleid naar meer rust bij mezelf en duidelijker opkomen voor mezelf. De paarden werden pas rustig als ik mezelf tot rust had kunnen krijgen. Ze leerden me met hen en met ons contact bezig te zijn, in plaats van met alle bekommernissen in mijn hoofd. Ze gaven aan wanneer ik begon te piekeren tijdens een knuffelmoment. Ze leerden mij terug te vertrouwen op mijn eigen gevoel. En ze gaven meermaals aan dat de instructies die ik hen gaf niet duidelijk voor hen waren.

Doorheen de sessies groeide de afstemming met de paarden, en vooral met mezelf. Ik werd sterker, krachtiger, voelde me terug rustiger. Toen de paarden in mijn slotsessie samen naar ons toe kwamen en mij letterlijk omsloten, schouderklopjes en duwtjes in de rug gaven, voelde ik dat mijn proces daar afgerond was en dat ik klaar was om alleen verder te gaan.

Dankbaar voor alle mooie inzichten en momenten, voor de warme momenten ondanks het harde werk, en voor de duidelijke vertaling waar nodig Evelien! “Moet just niks” gaat nog steeds met me mee…

Warme groet,
Liesbeth


Marjolijn:

Al van toen ik kind was voel Ik me vaak onzeker in bepaalde situaties, wanneer mijn mening gevraagd wordt, of wanneer ik iets moet vertellen voor een groep mensen. Dit is vervelend want die onzekerheid kost me ook veel energie die ik anders zou willen benutten.
Als ik meer zelfvertrouwen zou hebben zou ik minder piekeren en vrolijker door het leven gaan.

Na de equitherapie kan ik nieuwe situaties vol vertrouwen tegemoet gaan. Ik ga deze situaties met een nieuwsgierige blik tegemoet en neem vragen als een kans om me te verduidelijken. Ik zie dat anderen naar me luisteren vanuit een oprechte interesse. ik voel mijn energie vloeien naar positieve en constructieve zaken en heb het gevoel aan het stuur van mijn leven te staan. Ik hebt ruimte voor nieuwe zaken, nieuwe relaties en om mijn eigen keuzes te volgen.

Dieter:

Voor de equitherapie was mijn situatie als volgt:
Het is vaak moeilijk voor mij om gezonde sociale relaties te hebben. Ik heb vaak het gevoel dat ik hier heel veel in investeer, maar te weinig terugkrijg. Mensen leunen heel hard op mij, maar ik mis vaak het gevoel dat ik ook een schouder heb om eens op te leunen. Ik vind het ook heel erg belangrijk hoe anderen mij zien, ik pieker vaak lang over wat anderen tegen me zeggen. Ik zou willen dat ik me dit minder ter harte trek. Dat ik mijn leven in een grotere vrijheid kan leven.

Nu heb ik plezier in contact met anderen, dit geeft me energie en ik heb het gevoel dat anderen positief bijdragen aan mijn levenspad. Sociale relaties zijn een verhaal van wederzijds vertrouwen geworden.  Ik kan feedback gebruiken om nog sterker te worden en ik voel de vrijheid om vlot tussen andere mensen te bewegen.