Team

Evelien Vanluchene

Equitherapeut – Reeds van kindsbeen af ben ik gefascineerd door de boeiende relatie tussen mens en paard. Na mijn onderwijsopleiding (Bachelor in het onderwijs en BaNaBa in het buitengewoon onderwijs) wou ik me hierin verdiepen. Dit was mijn motivatie om equitherapie te studeren aan de post-hogeschool Hippocampus (Nederland). In 2004 ging ik als eerste equitherapeut in België aan de slag.

Doorheen de vele ervaringen zag ik de fascinerende band tussen mens en paard steeds duidelijker, ruimer en boeiender worden. Begeleiden van mensen in hun zoektocht naar hun sterke “ik” werd mijn professioneel pad.

Oplossingsgericht psychotherapeut – ik bekwaamde me verder in het professioneel begeleiden van mensen en hun veranderingsprocessen in mijn opleiding tot oplossingsgericht psychotherapeut.

Hippisch instructeur – op vlak van rijkunst heb ik jarenlange ervaring met eigen paarden en verbreedde ik mijn blik via talrijke bijscholingen en vormingen (psychologie van het paard). Ik behaalde tevens de erkenning initiator paardrijden jeugdsportbegeleider (BLOSO).

Welkom op het Centrum voor Equitherapie, ik kijk er naar uit je te ontmoeten

Els Van Mulders

Klinisch psycholoog - Ik heb steeds een interesse gehad in de mens, de psyche en het gedrag. Wat drijft iemand, wat zijn diens behoeften, hoe kan je dichter komen bij jezelf en hoe sta of besta je ten opzichte van de andere met jouw context. Sinds 2006 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoogDaarnaast heb ik door verschillende jaren opleidingen een ruim kader opgebouwd binnen de integratieve psychotherapie(AIHP), traumatherapie (KULeuven) en kinderen/jongerentherapie. 

Passie voor paarden - Naast mijn interesse in de mens heb ik steeds zelf van nature uit een aantrekking gehad naar dieren: paarden, honden,... Hierdoor volg ik reeds mijn tweede jaar opleiding: coaching/therapie met assistentie van paarden en volg ik nog andere aansluitende workshops.

Integratieve equitherapie - De combinatie van deze twee domeinen biedt een ruime zin van therapie met de paard als spiegel - methode. Paarden kunnen ons op subtiele wijze veel bijbrengen over onszelf en kunnen bewuste en onbewuste thema’s naar voor brengen. Het is aan jou om dit in te kleuren om er dan samen in therapie mee aan de slag te gaan.